Fanfare Poule rustig van start

Publicatiedatum: Vrijdag 31 oktober 2008
FANFARE POULE RUSTIG VAN START

(van onze verslaggever)

VORTUM – MULLEM, Donderdag avond was het weer zo ver, 2 weken voor het Prinsenbal, dus kon er weer volop ingezet worden op de nieuwe Prins en op het nieuwe Boerenbruidspaar.
Waar het alle andere jaren dringen was om je inzet te doen, bleef het dit jaar opvallend rustig.
Voor de organisatie allerminst reden tot paniek.
“We zitten op dit moment in een drukke periode, zo vlak voor het concours. Daar zijn de meeste mensen nou mee bezig” zegt mede organisator Koos van Bree, die overigens fier op kop gaat in het klassement. “Volgende week zal het drukker zijn. Dan zitten we 3 dagen voor het Prinsenbal, dan leeft het veel meer en praten de mensen nergens anders over”.
Volgens Roel Ebben speelt ook de wereldwijde financiële crisis een rol. “Je ziet toch dat mensen voorzichtiger met hun geld omgaan, en denken eerst nog even na voor dat ze hun inzet doen”. Aldus de filiaal-maneger van Plusmarkt Verbeeten in V’beek.
“Onze SMS-dienst is voor die mensen ook een uitkomst. Voor 50 eurocent extra, ontvang je de komende week 3 smsjes, die aanwijzingen geven over de nieuwe Prins, zodat je volgende week gerichter in kunt zetten.”.
Om er meteen aan toe te voegen, dat die extra centen gewoon in de pot komen en dus uitgekeerd worden aan de winnaar.

Op dit moment komt er een iets gezette man binnen lopen, gooit 5 euro op de tap en somt vervolgens 5 namen van mogelijke Prinsen op. Als we hem vragen naar de financiële crisis antwoordt die: “Crisis, crisis. Als ik die poule win, dan heb ik pas crisis, want dan kan ik die hele club een rondje geven. Van deze 5 zal er geen één Prins worden, dat weet ik zeker”. Een blik op de namen leert ons dat die daar wel eens gelijk in kon hebben.
Het bleef nog lang, (te lang) gezellig.

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: