P.P.P.P.P.P nieuwsbericht

Publicatiedatum: Zaterdag 07 november 2009
PAKHUUS PEETERS.p.p.p. poule volledig op z’n kop

• sms dienst doet zijn werk
• p.p.p.p.p.p in trek bij investeerders
• minister Plasterk (ministerie van ocw) wil onderzoek naar onderwijs in kleine kernen

( van onze verslaggerver)

Vortum-Mullem, het kan hard gaan, zo ben je de ene week hét gespreksonderwerp en zo praat er de andere week niemand meer over je. Het overkwam 1e tubanist Ernst van de Weijer.
Vorige week nog fier aan kop in de p.p.p.p.p.p en nu 1 van de 26 prinsen met 1 of 2 stemmen.
“Ach zegt die,natuurlijk weet ik of ik het wel of niet word. Het is meer het spel erom heen. Bij de Joekels bv. waren ze afgelopen week maar met 1 ding bezig en dat was wie komend jaar op de bas zou blazen, ik kon er hard om lachen, maar dat is nu dus afgelopen..”
En dat klopt, want de sms-diens deed zijn werk. De koplopers van vorige week werden keihard weg gesaneerd en maakte plaats voor de nieuwe garden. Toen de rook op trok, stond er dan ook een nieuwe top 3. Koos van Bree 15x, Ton van Mil 15x en Martin Deenen 12x zijn in de ogen van de Plekkers de grootste kans hebbers voor het prinsenschap.
Koos van Bree, secretaris van de club, treffen we al koelend met een blok ijs op zijn hand aan aan het einde van de avond. “Dit was niet normaal meer, ik kon het amper bij houden, we zijn zelfs een half uur langer doorgegaan, we kregen het gewoon niet verwerkt. Roel Ebben ( penningmeester) weet ook niet precies waar het aan ligt “wat opvalt is dat degene die stemmen dit jaar op meerdere” mogelijke prinsen “stemden. Ze spreiden dus de kansen. Hier speelt de financiële malaise ook een rol, bij de bank is je geld niets waard en op de beurs brengt je geld ook niks op. Hier kun je nog een flinke klapper maken.
Op de valreep van de avond krijgen we nog te horen dat minister Plasterk van o.a onderwijs een onderzoek gaat instellen naar het onderwijs in de kleinere dorpen, vooral het rekenen en taalgebruik zal hier moeten worden onderzocht. “voor sommige blijkt het noemen van klinkers en het tellen ervan al een probleem, zo laat die in een eerste verklaring weten, onbegrijpelijk.
Eerder dan gepland keert uw verslaggever huiswaarts, een illusie armer, maar een kalfje rijker.



Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: